Hundjackor

På jakt efter en hundjacka till hunden? En glad hund innebär en lycklig matte eller husse, detta är ett välkänt faktum. Många hundar fryser dock lätt och vinterpromenaden kan därför bli jobbig för alla parter. Detta gäller inte bara för korthåriga hundar. En del hundar vägrar till och med att gå efter ett tag om det är riktigt kallt och man måste bära dem. För att hjälpa hunden kan man prova att klä den i en varm hundjacka.

Hundjacka för den kalla årstiden

Det finns idag flera olika modeller av hundjackor att köpa, vissa mer eller mindre moderna. Många stilar är nästan en exakt kopia av människors mode, så man kan få precis den typ man föredrar.

Gulligt rysch-pysch eller strikta linjer, glada färger som gul och rosa eller klassiskt blått och svart. Det viktiga är att de skyddar hunden från kyla och nederbörd.

En del hundjackor kommer utrustade med extra delar som man kan sätta fast och på så sätt förvandla den till en overall. Det kan vara en bra idé när man går en lång skogspromenad på vintern, eller tar med sig hunden till fjället.

Hundjacka med luva och smidiga tryckknappar

Om det är en extra snöig eller regnig dag kan det vara bäst med en hundjacka som har ett vattenavstötande material på ovansidan. De har vanligtvis en mjuk insida av fleece eller något annat värmande material.

Sedan har man riktiga vinterjackor, med mocka- och fårskinnsimitation. När det är kallt ute kan det vara bra med en hundjacka som går upp lite runt halsen, för att skydda de ömtåliga delarna. Vanligtvis finns det en liten öppning där man kan dra kopplet igenom.

Jacka som håller hunden varm och låter den röra sig fritt

Hundar tycker om att springa omkring och rasa av sig. Men när man sedan ska åka hem i en kall bil är det inte så roligt. Då kan en hundjacka vara det bästa så kroppen har möjlighet att svalna av långsamt utan att hunden blir kall eller sjuk.

Detsamma kan gälla när man är på väg till träning eller långpromenad. Genom att sätta på hunden en jacka hålls kroppen varm och de skadas inte när de genast börjar springa. Det är ungefär samma princip som med människor, fast hundar är mindre och skillnaden kan därför vara större.

Hundjacka som passar bra för utomhusaktiviter på vintern

Vissa hundjackor har kardborrband runt hals och under magen. Detta gör det möjligt att justera storleken så att jackan sitter perfekt. Den ska smita åt lite så hunden inte fastnar, men samtidigt vara lös nog så att den känner sig fri.

Med rätt jacka för väderlek och temperatur kommer hunden att njuta mycket mer av att vara utomhus. Detta innebär även att matte och husse också kommer att ha det kul med hunden, det blir vad man kallar för en riktig vinnarsituation.

Värmande vinterjackor för hundar i mjukt och skönt foder