Hundoveraller

Dags för en hundoverall? Det finns ett antal bra anledningar till varför din hund kan behöva en hundoverall. Den viktigaste är naturligtvis att hålla vovven varm och torr året om. Både kyla och nederbörd kan göra det jobbigt för hunden att gå ut.

Varm och mysig hundoverall

Med en riktigt bra hundoverall kommer dock även en svensk vinter att gå som en dans. En overall håller hunden varm, speciellt runt magen som är extra känslig hos många hundar. Ingen risk för att bli kall och kanske förkyld.

Hundoverall för tillfällen när det blir kallt

För du vill ju också att din hund ska njuta av att gå ut. Det är naturligt att bli rastad och springa omkring utomhus. Därför kan det vara bäst att ha ett par olika hundoveraller som du kan använda när det är dåligt väder.

En regnoverall som är avstötande och håller din hund torr kan vara det bästa när det regnar eller är slaskigt. Om modellen inte har skydd för tassarna kan du köpa det separat.

Hundkläder i vattenavstötande material är att rekommendera när det regnar kraftigt

Hundoverall i fleece

Det finns även härliga fleeceoveraller som håller din hund varm och bekväm när det är kallt. Återigen kan du välja mellan flera olika modeller. En del är avsedda för både regn och kyla, eller eventuellt när det snöar. Djurbutiken Arken Zoo, till exempel, har flera snygga hundoveraller i fleece med en liten krage som gör dem riktigt lämpade för ett kallt, svenskt klimat.

Fleeceoverall till hund

Vissa modeller går högt upp på huvudet så att det blir roligare för hunden att vara ute och springa. En annan bra nätbutik att besöka är Doggie, som också har ett stort urval av hundoveraller. En del är avsedda för regn och andra för kyla, eller en härlig kombination av de två.

Rosa hundoverall som håller hunden varm

En hundoverall håller pälsen torr och ren

En hundoverall skyddar inte bara mot kyla, regn och snö. Den är också utmärkt när du vill hålla din hund ren. Både snö och regn samlar upp smutsen på gatan, för att inte nämna när det slaskar. Då är det skönt att slippa komma hem med en tovig, blöt päls. Istället tar du bara av overallen och skakar av den, eller eventuellt tvättar den i maskinen.

Hundoverall med luva

Speciellt viktigt är det i samband med hundutställningar, eftersom hunden då schamponerats och stajlats. Det räcker med lite damm eller smuts för att förstöra hela arrangemanget. Då kan det vara läge med en lätt hundoverall så att din hund håller sig riktigt ren och fin.

Du kan alltså ha stor nytta av en hundoverall, vare sig du väljer den vindtäta stilen eller en varmare variant. Din hund kommer att kunna njuta av sin promenad utomhus oavsett väder och temperatur.

Hundoverall i mysig fleece