Hundskor

Letar du hundskor? Det kan finnas flera olika anledningar till varför man skaffar skor till sin hund. Många hundar är ganska tåliga, men just tassarna är ett känsligt område. När man går ut på promenad under vintern med köld, snö och salt, kan det vara plågsamt för hunden. En del hundar skär sig också på isiga bitar när de hoppar i snön. Med rätt sorts skor så kan man skydda tassarna.

Smidiga och följsamma hundskor

En annan orsak kan vara att man går där det är halt. Hunden får inte riktigt grepp om underlaget och därför kan ett par rejäla hundskor vara i ordning. Många gånger väljer man i stället hundstrumpor om det är inomhus. Man ser ofta hundar som halkar på ett skinande golv, de behöver något på tassarna. Därför har många hundstrumpor ett praktiskt halkskydd under, så de får ett bra grepp.

Hundskor skyddar trampdynorna mot vägsalt, is, snö och föroreningar

Sedan har man de gånger som hunden har skadat sig. Det kan vara klon, trampdynan eller en annan del av tassen. Helst ska man låta området vara ifred några dagar, men det förstår sig inte alltid en liten hund på. Om det kliar vill de gärna gnaga på tassen, men då blir det ju bara värre. Genom att sätta på hundstrumpor när man är inomhus och hundskor när man går ut kan man komma runt det här problemet.

Naturligtvis kan man också köpa skor till hunden bara för att det är fint, de kommer idag i otroligt många läckra färger och mönster. Men vanligtvis skaffar man hundskor för att hunden har behov av det.

En del modeller och varianter av hundskor är lite större, som stövlar exempelvis. Dessa kan vara helt perfekta när man ska ut på fjället och vandra.

Annars kan man välja praktiska engångsskor. De är billiga att köpa, gjorda av gummi och mycket tunna. Trots namnet kan man ofta använda dem flera gånger. Tack vare att de inte är så tjocka så kan hunden känna underlaget genom skon, vilket underlättar ganska mycket.

Hundstrumpor med halkskydd på undersidan

De flesta hundar bryr sig inte alls om att ha på sig hundstrumpor eller skor till en början, men efter ett par gånger blir de vana. Samtidigt kan de göra stor skillnad, plötsligt kan hunden ha lust att gå på långpromenad igen.

Många hussar och mattar vet hur tung även en liten hund kan vara när man får bära dem för att de fryser om tassarna. Eller hur upprörd moster blir när hunden gör repor i golvet med sina tassar

Därför är det bra att ha minst en uppsättning strumpor eller skor i hemmet till hands för hunden, för olika anledningar och tillfällen. Alla kommer att trivas bättre, speciellt hunden.

Hundskor är bra för alla hundar med känsliga trampdynor