Hundtäcken

Letar du hundtäcke till din hund? Det är ganska vanligt att hundar känner sig lite frusna ibland när de befinner sig utomhus. Inte bara små och korthåriga hundar, utan även de lite större sorterna. Då kan ett hundtäcke vara det allra bästa, någonting varmt att lägga på ryggen.

Varmt hundtäcke för en aktiv hund

När man åker i bilen på vintern, till exempel, kan det vara rätt så ruggigt. För att hunden inte ska skada sig när den börjar springa och rastas, kan ett hundtäcke hålla musklerna varma och spänstiga.

Det samma gäller efter att man varit ute på långpromenad eller träning, hunden är varm och svettig och kan bli sjuk om man inte skyddar den mot kylan. Här kan ett mjukt och varmt fleecetäcke vara det allra bästa.

Hundtäcke med luva

Det ska inte sitta åt allt för mycket så att hunden inte kan röra sig, samtidigt som hundtäcket inte ska vara så stort att det glider under magen. Ofta finns det små band eller andra knäppanordningar som kan hjälpa en att reglera storleken.

Naturligtvis ska man också mäta hunden innan man köper ett täcke, så man får ungefär den rätta storleken, måttet ska tas från svansroten till manken. Sedan drar man åt eller knyter så den sitter helt perfekt. Ibland får man prova sig fram eftersom alla hundar ser olika ut, men det brukar inte vara något större problem.

Högklassigt hundtäcke som skyddar din hund mot bl.a regn, smuts och lera

Idag finns det många trevliga hundtäcken i olika färger och mönster. En del är gulliga små saker med spetsar och rosetter. Annars kan man få dem i en lite tuffare stil om man så önskar, kanske med jeansdetaljer eller leopardmönster. Allt finns i precis den design som husse eller matte tycker om.

Egentligen är det inte alltid så stor skillnad mellan hundjackor och täcken, de bygger ju på samma princip. Det finns också vindtäta hundtäcken som har ett material som andas. Hunden kommer att hållas varm och skyddad mot både regn och blåst, utan att det känns instängt eller fuktigt.

Vattentätt regntäcke

Ett hundtäcke är inte bara en liten filt som man lägger över ryggen, utan ofta går den hela vägen runt magen. Denna del av hunden är extra känslig och behöver skyddas mot kyla. Om man är ute och går med hunden, speciellt på vintern, kan man välja ett täcke som har reflexer.

Ju mer man förbereder sig innan man går ut, desto mer skyddad blir hunden mot både väder och andra faror. Precis som människor vill hundar vara torra och varma, det är ingen som tycker om att frysa. Den dagliga promenaden blir behagligare för alla parter om man klär hunden ordentligt.

Sportigt hundtäcke