Hundtröjor

Dags att skaffa en hundtröja till hunden? Många tycker att det är fantastiskt gulligt med en hund som har på sig en liten hundtröja. Gärna i matchande färger med matte eller husse, kanske med några dekorationer på. Men det är inte bara för mode som hundar har behov av kläder, det är först och främst för att de ska hålla sig varma.

Hundtröja med dekorativa rosetter

Dels har man vanliga hundtröjor, som ser ut som en vanlig liten t-shirt. De skyddar framför allt ryggen och buken, detta är områden som annars lätt blir kalla.

Ofta är det bra att ha en liten tröja på sig när man är ute och reser, det brukar behövas något mer än en filt. Eftersom en hundtröja sitter åt runt kroppen så värmer den på ett alldeles speciellt sätt.

Stickad hundtröja som håller din fyrbenta vän varm i kylan

Sedan finns det polotröjor för hundar, de går upp en bra bit på halsen. Vill man ha en hundtröja med en liten huva i stället går det också bra.

En stickad, tjock variant ger mer värme än de tunna och om hundtröjan går ner en liten bit på benet så kan det räcka även en kylig dag.

Det finns också flera fina modeller av hundtröjor som är helt ljudlösa och som smidigt följer hundens alla rörelser. Ingenting som kan hindra dem i deras naturliga upptäcksfärd av världen runt omkring med andra ord.

Beigefärgad polotröja till hund

Sedan har man även hundtröjor som är speciellt framtagna för att lugna ner stressade hundar. En del hundar reagerar dåligt när de kommer in i en ny miljö, till exempel.

Denna hundtröja trycker på kroppen och ger en känsla av trygghet. Det hjälper också när de är överstimulerade, eftersom den har en lugnande effekt. Mycket bättre än att dra och rycka i kopplet.

Hundtröja med lugnande effekt

Oavsett vilken anledning man har till att skaffa hundtröjor så finns det otroligt mycket snyggt att välja på. Hundkläder är ett nytt stort område inom modebranschen och man kan verkligen frossa i alla de fina modeller och mönster som finns.

Dels finns det tuffa varianter med jeans eller khaki mönster. Sedan har man alla de gulliga hundtröjorna med spetsar eller rosetter. En tuff rödfärgad joggingoverall kan också sitta bra, eller varför inte en rosa tröja utrustad med luva och en praktisk dragkedja?

Joggingoverall för hund

Man kan alltså ha ganska kul samtidigt som man tar hand om sin hund. Speciellt mindre hundar, men också många lite större varianter, fryser lätt. Om man skaffar en lämplig hundtröja kommer det att bli roligare med morgonpromenaden.

Hunden kan under kyliga höstkvällar njuta av att komma ut i stället för att bara uträtta sina behov så fort som möjligt. Med en bekväm och snygg tröja är hunden både moderiktig, men framför allt varm och glad.

Hundtröja med luva och dragkedja